miercuri, 20 noiembrie 2013

Cadoul din cutia de pantofi

Era o dimineata friguroasa de iarna. Afara gerul brodase o arhitectura incurcata pe geamul care dadea in gradina din spate. Totul era alb, un alb stralucitor, atat de linistit ca parca uitase sa mai respire. Doar omul de zapada inca nu isi revenise din socul de ieri seara. Iesise sa faca o plimbare si ajunsese la lacul inghetat. Acolo, pe partea cealalta, pastea renul. Pastea e un fel de a spune, isi plimba nasul prin zapada. Omul de zapada, gadilat de un fulg jucaus, a stranutat. Si ce sa vezi, morcovul pe care il purta cu mandrie pe post de nas i-a zburat cat colo. Renului atata i-a trebuit si a luat-o la goana dupa el. Si fugi, si alearga, si aluneca si fugi, si alearga. Renul a ajuns primul la  morcov, dar a fost marinimos si i l-a dat omului de zapada inapoi. Dar el nu si-a revenit usor, inca poarta un fular care sa il protejeze si si-a promis ca nu mai da nas in nas cu ierbivore. 
Fetita zambi si se intoarse spre camera incalzita de focul bland din soba. Privi bradutul impodobit si apoi nerabdatoare isi lasa privirea sa studieze indelung cutia de sub crengile bradului. Era o cutie frumos invelita intr-o hartie instelata. 
Fusese o cutie de pantofi. Dar avusese o discutie cu pantofiorii ei rosii si ii indemnase sa renunte la culcusul lor primitor. Si luase ea cutia si o invelise cu hartie colorata cum s-a priceput mai bine. Pusese apoi in ea o carte. Nu orice carte. O carte plina cu minunatii de gatit pe care si-o dorise mama ei de multa vreme. O ajutase si tata, altfel nu ar fi putut s-o cumpere. Pusculita ei se falea doar cu metale. 
Si acum astepta sa se trezeasca mama si sa zareasca cutia. Ce supriza o sa aibe cand o sa o vada. Si nici nu o sa stie ce este in ea. 
Cum afara este noiembrie inca, foarte probabil ca acesta a fost doar un vis. Dar va puteti apuca sa negociati cu pantofii din debara cine renunta la cutia lui. Caci a inceput deja ShoeBox 2013 :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu