duminică, 8 decembrie 2013

It's beginning to look alot like... Christmas?

Acesta a fost un weekend de cotitura in scurta autobiografie a orasului pe luna decembrie. Orasul s-a luminat, dand astfel tonul oficial al sezonului sarbatorilor de iarna. Ce mai vuiet, ce mai freamat...sau nu. Saracit de puterea luminilor care strabat orasul noaptea, ziua orasul arata mult prea deprimat. In ciuda vanzolelii, cu toate ornamentele de rigoare, lipseste ceva. Acea esenta, acel sambure de viata. 
Nu vom aminti de alte capitale europene (desi m-am intors recent din Lyon, oras care era in plina Sarbatoare a luminii si oferea un spectacol uluitor) pentru ca e o concurenta neloiala. Nu suntem europeni decat la nasturii de la camasa pe care ii importam (cu tot cu camasa). 
Dar va voi reda o propozitie care a tranzitat weekend-ul ca o cometa grabita cerul. Ce a creat rumoare in cartier printre vecini. S-a starnit vestea ca intr-un hipermarket e reducere la pulpa de porc. Doar 15 lei per kg. Si ca ar fi nebunie mare inca din zori, dar daca te grabesti si iti educi rabdarea sa faci fata cozii care se intindea pana la intrare, poate ai ceva sanse sa prinzi carne la oferta. Alte doua, trei, patru guri cu care m-am intalnit, erau angajate intens in imprastierea vestii. 
Am convingerea ferma ca pentru a picta un tablou complet cu radacini nealterat comuniste, weekendul urmator ar trebui sa auzim ca sunt reduceri la portocale si ca putem cumpara cate 10 kg o data. 
Cunoasteti cliseul Craciunului, ideea e sa dai si nu sa primesti. Dar un popor care a trait cu burta goala zeci de Craciunuri la rand, a uitat de altruism si cel mai ingrijorator este ca foamea si instinctul de supravietuire te fac sa uiti de cel de langa tine.
Stiti care este paradoxul? Nu mai este foamete, dar continuam sa traim in foame. M-as bucura daca in aceasta plina era de managemente si coachinguri pentru o viata mai buna, am incepe sa ne punem si problema elaborarii retroactive a foamei care ni s-a impregnat pana in maduva oaselor. Oricat de mult ne-ar invata cineva cum sa fim fashion, daca ecoul ghioraitului de mate ne asurzeste urechile vom da buzna in continuare in magazine la prima strigare de reducere la carne de porc. 
Ca nu incheim in aceasta nota, sa mai amintim printre impresiile de weekend, Bucharest Christmas Market (cam golas, dar poate inca nu s-au pus comerciantii pe treaba) si Targul de cadouri de la Sala Dalles (un deja vu al ultimilor 5 ani).

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu