joi, 16 ianuarie 2014

Digisex in the city

Ma trezesc dimineata si cu greu imi conving genele sa strabata perdeaua densa pentru a saluta lumina mijita a zilei. Primele trei sunete pe care urechea mea le ascute melodios sunt apa democratica, socratica si aristocratica a chiuvetei, zgomotul infundat produs de cafeaua ce se transforma in mod miraculos din stare solida in stare lichida si tignalul imbietor al windows-ului, pe care l-as recunoaste la toti vecinii, la orice ora din zi si din noapte. 
Urmeaza un periplu de indragostit lunatic prin mrejele facebook-ului. Ochii se agata impaienjeniti de cate un titlu mai colorat, urechile se proptesc in melodii, la o cana de cafea care nu este inca atat de tehnologizata incat sa treaca singura din bucatarie pana la mine in brate. Se marita Veta, divorteaza Geta, cum se face halvaua, cat este euro, cine canta diseara, ce se mai intampla in lume. Butonul potrivit conteaza. Mai trecem si la cele profesionale. Asta inseamna alte butoane. Agenda electronica, bipaieli de toate felurile, croncaneli si ciupeli. Apropo, are cineva idee ce inseamna ciupitura virtuala? Pe vremuri decodam mai usor un gest si il incadram rapid: romance, badaranie, ignore. 
Intr-o zi s-a pornit ceva din senin sa cante in casa si puteam sa jur ca este poltergeist. Cand colo era tehnologia cantatoare portabila din geanta. 
Nu stiu cand au aparut toate acestea, nu erau si parca toate au fost deodata. Sigur, au existat precursori. Wireless-ul functiona pe baza de decibeli intre mine si vecina mea de la etaj, rooterul fiind baia de serviciu. Facebook-ul isi gasise radacini intr-o punga de plastic legata cu ata care circula  intre etaje, purtand mesaje de interes national (ma rog, cel putin pentru locatarii blocului, latura de dreapta). 
Nu am o problema, oricum le iau peste tot cu mine. Un pusti m-a intrebat daca Dumnezeu are internet. Voia sa vorbeasca cu el pe skype. 
O singura problema am eu. De fapt, doua. Una este daca pica curentul, atunci am ramas cheala. Totul este tehnologizat. Si a doua: cum ramane cu sexul? Vorba reclamei la hartia igienica. Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa primesti.

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 


2 comentarii: