duminică, 19 ianuarie 2014

Sodoma si Gomora

Mai exista si cate un weekend asupra caruia se abate o furtuna de pulsiuni. Sa le enumeram una cate una, desi ordinea lor este concomitenta, sirul lor neintrerupt, iar dorinta lor insatiabila.
In categoria pulsiuni sexuale sa includem  The Wolf on Wall Street, in regia celebrului Martin Scorsese, cu nu mai putin titratul Leonardo Di Caprio. Filmul este o odisee de nici mai mult, nici mai putin decat de 3 ore, un periplu prin cele mai intunecate cotloane ale existentei umane. O sala plina pana la refuz s-a identificat cu ecranul mult prea incarcat de stimuli (alcool, sex, droguri, bani, sex, prostituate, droguri, alcool etc) si a transpirat, a respirat, a conspirat, a susurat si a oftat pana cand ecranul s-a inchis. Gasesc filmul o Sodoma si Gomora a vremurilor moderne, cu o concluzie de exceptie. Prabusirea incepe atunci cand interiorul si exteriorul nu se mai diferentiaza. Atunci cand lumina ne orbeste, cand intunericul ne surzeste. Cand dorinta nu mai tine cont de realitate si cand realitatea subjuga simturile. 
Dincolo de numele sau, filmul nu este despre o Scufita Rosie, ci despre lupul din propriul nostru interior. Cel care ne ridica, cel care ne coboara. Cel care ne da aripi sa maraim, cel care ne haleste cu prima ocazie. 
In categoria pulsiunilor orale includem un tort de biscuiti ce se voia a fi de sorginte nobila. Ceea ce a iesit a fost rustic, o imbranceala de biscuiti si ciocolata, lunecoasa doar din mrejele untului. O uneltire dura a gustului ce nu s-a lasat imblanzit decat de putina frisca inocenta. O lasagna languroasa ce s-a smintit in valurile de fierbanteala din cuptor la adapostul unei camasi de cascaval aramiu. 
In categoria pulsiunilor de moarte includem Giselle. Un destin tragic al iubirii care nu poate alege, care nu poate ierta, care nu poate uita. Un suflet hartuit de tristete, sfasiat de durere, haituit de vinovatie.
Albul care zbrobeste negrul, dar se lasa inghitit de acesta. Si crinul, cel din urma simbol al mortii.
Si pentru ca viata este mereu un inceput fara sfarsit, sa salutam victorios un bebelus ce tocmai a venit pe lume dupa o lupta de cateva ore bune. 

Pe maine dimineata asadar, 

Cristina 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu