joi, 14 noiembrie 2013

A fost o data ca niciodata...o coada

Poporul roman si cozile, iata o istorie lunga si presarata de povesti de tot felul. Copilaria toata a fost o arhiva a cozilor. Atunci cand veneau puii, bananele, laptele sau orice altceva, se starnea imediat o alerta generala si se lua calea alimentarei in cautarea iluziei ca vei apuca ceea ce tocmai se primise. 
Prima coada la care am participat live si pe care mi-o amintesc pe viu, a fost o coada la oua. Coada se intindea nemarginit pana in capatul celalalt al strazii. Oamenii care ieseau victoriosi erau priviti cu invidie, dar si cu speranta. Eu, una, pierdusem speranta ca voi apuca sa mai zaresc cadrul usii de la bacania unde se vindeau. Dupa multe ore, am ajuns in fata usii. Nu-mi venea sa cred, eram atat de aproape. Si apoi s-a auzit o voce sparta ce ne anunta: nu mai sunt oua, s-au terminat. 
La peste douazeci de ani de la evenimentele mai sus descrise, inca avem mania cozilor. Unde sunt doi oameni se aseaza si al treilea si intreaba ce se vinde. Ghiseele de la plata taxelor si impozitelor sau orice alte acte birocratice sunt imaginea de manual pentru ceea ce o data era coada la alimentara. Mereu sunt arhipline, mereu sunt oameni care tipa, care se imping, care lesina sau care trebuie sa repete coada la alt ghiseu. 
In toata aceasta nebunie, pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Primaria Sector 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3 sustine inregistrarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet. Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3 a implementat acest sistem de plata din data de 06.02.2012. De la aceasta data si pana la inceputul campaniei de promovare a site-ului www.ghiseul.ro derulata de Primaria Sector 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3 s-au inregistrat aproximativ 5000 de utilizatori.
Ce este Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar? 
Este un sistem care va permite plata online prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de catre Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale, a obligatiilor fiscale locale existente. Acest site este securizat la inalte standarde privind tranzactionarea pe baza de carduri bancare.
Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si esti automat inscrie in promotia cu premii. Adio cozi lungi!



4 comentarii:

  1. Felicitari pentru articol, Cristina! Unul din cele mai bune articole pe care l-am citit eu pana acum! Mult succes iti urez :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, plata online a taxelor este o mare realizare. Acum, amenzile de circulatie se pot plati si pe https://www.amenda-online.ro/, un site autorizat sa incaseze aceste sume in numele Directiei de Taxe si Impozite Locale. Este valabil pentru soferii din toata tara si nu exista niciun fel de cost suplimentar.

    RăspundețiȘtergere