miercuri, 27 noiembrie 2013

Incapatanarea vietii de a ramane vie

Ori de cate ori vorbim despre foame, ni se inconvoie strafundul fiintei noastre. A suferi de foame este in mod inimaginabil o suferinta aducatoare de dorinta de a renunta. Mai rau decat sa mori este sa nu poti sa traiesti, sa iti fie interzis sa ai acces la viata, sa nu poti primi ceea ce intretine viata si anume hrana. Foamea ajunge sa ii determine pe oameni sa faca lucruri de necrezut. Ea poate deveni cu usurinta un sinonim pentru lupta de a supravietui, de a face orice pentru a ramane viu.
In Romania exista copii a caror situatie in ceea ce priveste alimentatia este in cele mai multe situatii foarte grava: unii copii mananca doar o data pe zi. Chiar si atunci cand mama le pune pe masa hrana pentru a doua oara, copiii mananca aceeasi supa de cartofi servita si mai devreme, poate si ieri si alaltaieri. De asemenea, sunt numeroase cazurile de copii care merg la culcare flamanzi. Hrana lor este foarte putin variata si consta in cartofi, paine si fasole, fara acces la carne, fructe si legume proaspete, pe perioade indelungate de timp. Copiii sunt subnutriti si flamanzi.
E greu de aflat pentru ce ar trebui sa mai fim recunoscatori. In timp ce unii se raporteaza la foame, altii se raporteaza la multe alte lipsuri. Poate ca nici nu avem timp sa numaram ceea ce avem si pentru care suntem recunoscatori.
De obicei suntem nemultumiti, nedreptatiti, greu incercati de soarta si lipsiti de sansa. Poate doar pentru o zi am putea fi multumiti, fericiti, recunoscatori, luptatori si norocosi. Am putea sa traim linistiti in confortul a ceea ce viata ne-a oferit si cu speranta ca tot restul il vom putea capata mai tarziu.
Si am mai putea face un lucru. Sa daruim ceva de mancare cuiva caruia ii este foame. Cineva imi spunea o data: nimeni nu ar trebuie sa sufere de foame. Exista mancare pentru toata lumea.
Campofrio Romania a luat initiativa de a le dona intr-o zi acestor copii din mediul rural un sandvis gustos si satios cum nu au mai mancat poate de ani de zile sau niciodata. Pentru ei, asta nu este puțin! Cu atat mai mult cu cat aceasta actiune are loc intr-o perioada in care si ei isi pun dorinte si spera sa li se intample lucruri frumoase.

Initiativa Campofrio este sustinuta de World Vision România, care se implica direct în ajutorarea comunitatilor din Dolj, alaturi de Carrefour Romania. Programul prin care se va desfasura aceasta donatie se numeste „Donator de viitor”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu