duminică, 16 februarie 2014

Improvizatii ale vietii

Un weekend foarte interesant supus libertatii. De a nu sti ce urmeaza sa vezi, de a nu anticipa ce urmeaza sa auzi, de a nu pregati directia in care sa o iei, de a nu tine priponita viata. Cateodata viata se razvrateste. Ca un adolescent rebel, isi cere dreptul de a fugi de acasa. Dar nu este un simptom, ci este un concediu.
Vrea sa fie libera sa danseze, libera sa rada in hohote, libera sa isi procure placerea.
Vrea sa strabata timpul intr-o singura noapte, sa isi uite varsta, sa petreaca nopti fierbinti in plina iarna si sa adoarma leganata de alte vise noi. 
Viata este o improvizatie. Un sir nesfarsit de bancuri, mai proaste sau mai bune. O continua avalansa de provocari. Te poti uita de dupa cortina sau poti pasi pe scena. Nu e comod acolo. Te ia cu transpiratii, iti intra lumina in ochi, te privesc capete fioroase, inghiti in sec si iti vine sa o iei la fuga. Dar o data ce te acomodezi, incepe sa-ti placa. 
Din impresiile acestui weekend: mere banale transformate in regine doar prin asocierea temporara cu nobile migdale, ras in hohote de-o seara, suficient cat sa crezi ca viata se poate lua pe ea insasi la misto si ani numerotati altfel decat prin cifre. Scorpions, Guns N'Roses, Queen, Bon Jovi si un loc nicaieri in timp. 
Un ciclu al vietii ce se innoieste de fiecare data cand un copil se scalda si apoi se aseaza in leaganul destinului sau. Trei ursitoare ce i-au menit viata. Si una care i-a menit libertatea de a-si alege ce doreste sa primeasca din ceea ce ii va oferi viata. 
Viata este o continua alegere. Ea nu ne invita niciodata sa ne oprim, sa ne supunem, sa uitam. Ea ne indeamna sa cautam.

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu