duminică, 21 septembrie 2014

Campania Fa-te Om. Fa-te Om

Desi traim zi de zi printre oameni, uneori pare ca uitam de acestia. Pur si simplu ii tratam ca pe niste obstacole pe care trebuie sa le depasim, ca pe niste obiecte pe care trebuie sa le folosim, reparam, stricam, evaluam, ca pe niste fiinte inferioare pe care trebuie sa le umilim, sa le injosim, sa le aratam ce inseamna sa fii bun, puternic, sa ai putere si sa poti abuza de ea.
Campania isi propune sa scoata la vedere toate acele povesti in care oamenii s-au simtit tratati altfel decat s-ar cuveni intr-o tara civilizata, europeana, in care au ramas dezamagiti, tristi, derutati sau furiosi pentru ca au fost nevoiti sa taca, in care au fost tratati cu un aer de superiotate, in care nu s-a tinut cont de nevoile lor sau s-au simtit jigniti.
 Pentru ca nu ne-am nascut ca sa tacem, putem vorbi despre toate lucrurile astea. Putem intelege de ce se intampla ele, care este semnificatia si sensul lor, cum putem reactiona si care sunt limitele si drepturile fiecaruia in parte.
Fa-te Om. Fa-te Om nu este o campanie justitiara si nici una sociala. Nu este o palma peste ochi, ci este un ecou menit sa patrunda in urechile care par surde. Este o incercare de a intelege la nivel psihologic ce se intampla atunci cand suntem nevoiti sa suportam in mod repetat un anume tratament, o anume realitate, sa auzim anumite cuvinte, sa gandim numai in anumite repere si sa pierdem orice speranta de a putea schimba ceva.
Nu schimbarea este cea greu de creat, ci speranta ca putem schimba ceva. Impreuna putem da voce experientelor care merita a fi auzite si intelese, care merita speranta ca se vor putea transforma si nu vor ramane doar ca niste experiente umilitoare.
Va astept asadar cu povestile voastre, astept sa dati glas experientelor voastre pentru a putea invata impreuna ce inseamna sa fii om.
Toti cei care doresc sa se implice in aceasta campanie si sa participe la mediatizarea ei, imi pot scrie pe adresa de mail cpap.cristina@gmail.com

Prima tema a campaniei  este De ce nu putem accepta imperfectiunea ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu