miercuri, 18 decembrie 2013

Mai salvam si noi ceva?

De la Grinch care a furat Craciunul nu mai fusese nici o catastrofa demna de semnalat si nici o aventura palpitanta cu iz eroic si aer salvator. Anul acesta am dat nas in nas cu cea mai noua operatiune de salvare a Craciunului si a lui Mos Craciun. Este vorba despre un desen animat foarte reusit care combina tot ceea ce este clasic, traditional (Polul Nord, spiridusi, elfi, Mos Craciun rosu si rotofei ca la carte etc) cu elemente foarte moderne de tehnologie de ultima ora (Mos Craciun are un aparat de controlat timpul, sania este ultra dotata cu butoane computerizate, exista un centru SantaTech, se cerceteaza si se implementeaza inventii etc)
Ceea ce face insa toata savoarea acestui desen animat este alegerea personajelor. Eroul este un biet elf, impiedicat, caruia ii place sa doarma mult, sa manance turta dulce si are cel mai enervat sforait din univers. Sa mai adaugam si profesia sa nobila: grajdar al renilor lui Mos Craciun (adica cel care curata caca de reni). 
Eroii negativi sunt un cuplu genial, format din mama si fiu, un fel de Cruela si Darth Vader in varianta Star Treck. Replicile celor doi sunt savuroase, actiunea este foarte bine construita, trairile intense...iar finalul? N-as putea sa va spun (nu neaparat pentru a mentine suspansul, ci pentru ca pur si simplu nu am apucat sa il vad pana la capat).
Daca aveti chef de o distractie, daca vreti sa aflati cum se transforma ratuscul cel urat in erou stil Bruce Willis, daca preferati bogatia interioara frumusetii exterioare, daca inca credeti in Mos Craciun sau pur si simplu sunteti curiosi daca si anul acesta s-a salvat Craciunul, mergeti sa vedeti Saving Santa (2013, in regia lui Leon Joonsen).

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu