marți, 3 decembrie 2013

Mall-ul de carti

Sigur ca ati fost de multe ori intr-un mall. Incaperea aceea imensa in care se aduna haine, pantofi, genti, restaurante, filme, cafenele si tot restul. Dar ati vazut vreodata un mall de carti? 
Sute, mii de carti asezate unele langa altele, din toate domeniile, indragostite de ideea de a fi citite si afisand un zambet larg, doar, doar le-o veni si lor randul sa fie luate de pe raft. 
Un spatiu imens, colorat, dar pastrand totusi o ordine interioara. Poti sa cauti la intamplare sau poti sa stii ce sa cauti. Stiinte exacte, stiinte umane, benzi desenate, gastronomie, arta, muzica de toate felurile, moda etc. 
Sentimentul pe care ti-l dau aceste carti este ca ai putea petrece toata ziua printre ele. Si nimeni nu s-ar supara. Te poti aseza linistit pe covor cu un teanc de carti, daca nu mai ai rabdare pana la fotoliile comode si daca nu poti sa le asezonezi cu o cafea aburinda. Oamenii te acolo iti vor zambi si iti vor aduce si altele.
Acum, inainte de Craciun, cartile erau extrem de emotionate. Fluxul de vizitatori era intens. Nici ca exista loc mai potrivit sa cauti un cadou. Totul arata absolut splendid. Cartile isi pusesera hainele de gala. In cele din urma trebuie sa te hotarasti doar la unele, desi e foarte greu. 
M-am oprit la autorul japonez Junichiro Tanizaki, Eloge de l'ombre (Elogiul umbrei) si la psihanalistul Alberto Eiguer, Votre maison vous revele (Casa noastra vorbeste despre noi).
Daca treceti prin Lyon, nu uitati sub nici o forma sa ajungeti si pe la Fnac. 

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu