vineri, 25 iulie 2014

Jurnalul unui costum barbatesc

Unele haine s-au nascut pur si simplu pentru a face istorie. Una dintre ele este costumul barbatesc. Inzestrat de natura cu o trusa de piese pur si simplu irezistibile, se compune si se descompune la nesfarsit din pantaloni, camasa, vesta, cravata si sacou. O cascada de imagini, o avalansa de dorinte, o multime de combinatii, pur si simplu prea bun, prea de privit.
Asta pana isi vara coada realitatea si profaneaza fantasma perfecta. Stateam deunazi la stop asteptand sa se faca verde. Sunt anumite bulevarde unde trecerea de la rosu la verde necesita multa rabdare. In special cele de prin Piata Victoriei. Acolo, in preajma Guvernului, gravitatia este afectata si totul se misca mai agale. Dar revenind la obiectul nostru vestimentar, un domn se incrunta sub razele soarelui arzande. Mainile ii pluteau pe langa corp, iar parul isi cauta derutat o directie. O data ce s-a stins stralucirea unui val de lumina ce il acoperea, domnul a putut fi admirat in toata splendoarea lui. Purta un costum de culoarea gri sobolan, lucios. Atat de lucios incat iti venea sa te stergi de ulei pe maini. Este posibil sa fi avut incorporata protectie anti-solara. Bratele se inecau in manecile sacoului care pareau ca doresc sa evadeze. Sacoul era o manta imensa ce putea concura usor cu un poncho. Dedesubt, camasa alba asuda incercand sa nu dea drumul sacoului care se smucea in miscari ritmice. Pantalonii se agatau cu disperare de cureaua pe care o tragea la fiecare 20 de secunde. La intalnirea cu trotuarul aveau un soc, se terminau mult prea abrupt si cimentul era mult prea tare. Picau in falduri, falduri peste pantofii obositi de atata frictiune. Bietul costum arata ca si cum ar fi trecut printr-o spalatorie care in loc sa il bage la apa, ii daduse aripi. Sau o fi fost de la un Redbull.
In cele din urma s-a facut verde si domnul si-a purtat victorios costumul peste intersectie. Mi-am dat seama ca ducea acea lupta zilnic. Costumul lui nu il facea irezistibil, ci doar rezistent la UV.
Cateva reguli ii scapasera domnului: costumul trebuie sa aiba o relatie direct proportionala cu marimea corpului; intre corp si costum trebuie sa exista musai o atractie si seductie reciproca; cei alergici la sexualitatea pe care o emana un costum sunt invitati sa evite contactul cu el; culorile alese sunt in conformitate cu anotimpul; materialul este in conformitate cu temperatura; iar atitudinea este in conformitate cu sexul masculin. 
Si pentru ca tocmai a aparut noul trailer la celebrul Fifty Shades of Grey, nu stiu cat o sa atraga atentia actorul in sine, dar costumele pe care le poarta sunt impecabile. Asa DA.

Pe maine dimineata asadar,

Cristina 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu